onsdag 6. november 2013

WiMP vant BI-PRISEN 2013 for innovasjon

Laget av Conduct på en Pentaho BI-plattform


Dataforeningens faggruppe for Datavarehus og Business Intelligence deler årlig ut BI-prisen til selskaper som kan vise til beste praksis i utvikling, implementering og forvaltning av Business Intelligence og datavarehusløsninger og en pris for den mest innovative løsningen innen det samme området.

Faggruppen setter fokus på hvordan ulike selskap jobber for å utnytte sine data bedre, og hvordan dette fører til de rette beslutningene basert på riktig kilde. De beste løsningene blir presentert på den store BI-kvelden for å spre kunnskap, inspirere andre og bygge mer kunnskap rundt faget i et uavhengig miljø.
Torsdag 31.10.2013 delte Dataforeningen ut BI-Prisen for femte gang. Musikkstrømmingstjenesten WiMP fikk prisen for Innovasjon.

BI-Løsningen er todelt. Den ene delen understøtter fakturering og fordeling av inntekter, den andre fanger og presenterer  strømming av musikk i mange land.

BI-løsningen er blitt en forutsetning for i det hele tatt å kunne levere strømmingstjenesten WiMP, fordi den styrer inntektsfordeling og oppgjør samt at den produserer informasjon WiMP er kontraktsforpliktet til å levere innholdsleverandører og partnere. I tillegg gir løsningen et enormt spekter av muligheter for å kunne utnytte god tilgang på styringsinformasjon som gjør at avgjørelser blir basert på fakte, ikke magefølelse.

Løsningen er bygget på en «Open Source» BI-plattform fra Pentaho (www.pentaho.com) og levert av konsulentselskapet Conduct (www.conduct.no).

Juryens begrunnelse:

Årets vinner av BI-Prisen for Innovasjon har virkelig tatt i bruk BI som kjernekomponent i sin virksomhet. De har tenkt nytt og turt å utfordre tradisjonelle IT-valg og arkitektur ved etablering av sin virksomhet og sin IT-portefølje. Løsningen er fleksibel og møter endringsutfordringene i et dynamisk marked.

Ikke nok med at de i stor grad har brukt «Open Source» i sitt løsningsdesign, men de har valgt å legge datavarehuset som kjernen i sitt forretningssystem. Hvis man fjerner datavarehuset og BI-løsningen, faller fundamentet i forretnings-modellen. Dette er innovativt. 

Løsningen er i tillegg så robust at den går klar av revisjoner og kontroller. Selskapets forretningspartnere stoler på tallene som leveres fra løsningen. Dette vil vi se mer av! Hvorfor gjøre det stort, komplisert, kostbart og tradisjonelt når man kan gjøre smart BI.

Gratulerer WiMP – dere er årets vinnere av BI-Prisen for Innovasjon 2013."

BI-løsningen har gitt WiMP et viktig verdibidrag:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar