onsdag 20. mai 2009

Mulighetsbildet er større

Peter Hidas skrev nylig en kronikk i Computerworld som jeg ble nødt til å kommentere. Utover det å være en lite innsiktsfull meningsytring synes jeg det er for enkelt å på denne måten kritisere positive tiltak for å spare penger. Det er nå alle der ute bør være kreative, se på kostnadsbildet men samtidig også se på inntjeningssiden. Enhver krone spart er en krone som man kan gjøre mye med, og derfor er det viktig å se mulighetsbildet for hver krone!

Mange tiltak blir vurdert og gjennomført i disse dager - men hvor mange av disse gjøres med tanke på at markedet skal rette opp bedriften igjen på sikt?

Fri programvare gir deg flere alternativer og muligheter, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Enhver som posisjonerer seg godt og tenker kreativt på mulighetsbildet for hver krone nå vil stå enda sterkere når markedet snur. Her spiller fri programvare en nøkkelrolle fordi det handler om fleksibilitet! Eksempelvis:

  • Kutter du bruken av eksterne konsulenter? Sørg for at dine interne ressurser er i stand til å overta ansvaret ved målrettet og intensiv opplæring fra de beste i markedet. Kanskje du til og med ønsker å fortsette på denne måten selv om markedet snur?
  • Har du J2EE-løsninger fra de store, proprietære leverandørene? Migrer til fri programvare og skap den nødvendige fleksibiliteten din virksomhet vil trenge nå!
  • Mistenker du at du kommer til å miste ansatte grunnet usikkerhet? Innfør strategisk satsning på fri programvare for å motivere de ansatte samtidig som du sparer penger. Dette tilrekker kompetanse!
  • Mangler du et godt nok grunnlag for å ta de riktige beslutningene? Kjør inn et profesjonelt Business Intelligence system med fri programvare så får du samtidig et forsprang på konkurrentene!
  • Ønsker du å ha en fri programvarestrategi for din virksomhet? Bruk de beste i markedet til å hjelpe deg med å utforme en tilpasset strategi slik at du er forberedt på hvilke muligheter som finnes!
Disse utfordringene og mange fler kan fri programvare bidra til å løse på mer kreative måter enn man tradisjonelt tenker og er med på å skape fler muligheter for deg som beslutningstaker.

Les mer om konkrete muligheter på våre hjemmesider, og ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar